Ambulanta za krčne žile ali flebološka ambulanta deluje v okviru dermatološke ambulante. Namenjena je vsem tistim, ki imajo bolečine v nogah, nočne krče, težke in utrujene noge, otečene noge, krčne žile, srbeče vnetje kože goleni, vensko golenjo razjedo.

Pregled specialista dermatologa - flebologa obsega pogovor in klinični pregled nog, orientacijsko doplersko ultrazvočno preiskavo, ugotavljanje dejavnikov tveganja za nastanek venske razjede in svetovanje glede zdravljenja.

Opravljamo tudi Duplex ultrazvočno preiskavo ven nog, s katero natančno prikažemo površinske in globoke vene nog in pretok v njih, morebitne krvne strdke in področja povratnega toka krvi (refluksa). Preiskava omogoči natančno določitev stanja ven nog in izbiro najustreznejšega načina zdravljenja.

V okviru preventivne diagnostike Klinike Doktor 24 je mogoče opraviti preventivno merjenje gleženjskega indeksa, s katerim ocenimo arterijsko prekrvavitev nog. Gleženjski indeks je razmerje med vrednostjo sistoličnega krvnega tlaka izmerjenega na nadlakti in nad levim oziroma desnim gležnjem.

Za oceno ustreznosti venske cirkulacije nog opravljamo preventivno fotopletizmografsko preiskavo ven nog, ki izmeri delovanje venskih zaklopk in učinkovitost mišične črpalke goleni.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112