Dojka kot osrednji del ženskega telesa je izpostavljena različnim boleznim, ki zahtevajo kirurško zdravljenje. Pogosto so posledica tega spremenjena oblika dojke, asimetrija in brazgotine, ki ženske spremljajo vse življenje in jih spominjajo na težko življenjsko preizkušnjo ter jim vzbujajo negativna čustva. Nenaraven in spremenjen videz dojk dodatno vpliva na izgubo samozavesti, zmanjšuje osebno zadovoljstvo, delovno sposobnost in ustvarjalnost. Z različnimi kirurškimi tehnikami, ki jih izberemo za vsako bolnico posebej, skušamo odpraviti estetsko motnjo, vzpostaviti telesno celovitost ter izboljšati psihološko stanje bolnice in kakovost njenega življenja.

Postopek

Če je dojka po kirurškem posegu ali poškodbi nepravilne oblike, zahteva individualne rešitve ter od kirurga obilo znanja, izkušenj in poznavanja različnih tehničnih možnosti. Končni cilj je telesna skladnost, simetrija. Pogosto uporabljamo kombinacije, preoblikovanje žlezno-maščobnega tkiva, dodajanje lastnega maščevja (lipofiling), zmanjšanje ali povečanje ene ali obeh dojk. Pred posegom so potrebni natančen pregled, pogovor, načrtovanje in naris. V določenih primerih je potreben tudi večstopenjski pristop. Operacija navadno poteka v splošni anesteziji in zahteva od eno- do dvodnevno bolnišnično zdravljenje. Pri popolni odstranitvi dojke pa lahko izberemo eno- ali dvostopenjsko rekonstrukcijo s telesnim tkivom ali uporabo tkivnih razširjevalcev in anatomsko oblikovanih silikonskih vsadkov. Po operaciji svetujemo ustrezne, posebno oblikovane kompresijske nedrčke.

Možni zapleti

Mednje sodijo izliv krvi (hematom), okužba, ki je redek zaplet, slabo celjenje ran (zlasti pri kadilkah), asimetrija bradavice in kolobarja, razvlečene oziroma hipertrofične brazgotine, asimetrija in spremenjena oblika ene ali obeh dojk.

korekcija po operacijah

Korekcija operiranih dojk je zahtevna, kajti spremenjene anatomske razmere, brazgotine in slabša prekrvitev zahtevajo povsem individualen pristop in inovativne rešitve. Pogosto je potrebno tudi znanje mikrokirurške tehnike, ki nam omogoča, da pri večjih tkivnih vrzelih dojke uporabimo tehniko prostega prenosa telesnega tkiva.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112