• 1

Je matematik, zdravnik, menedžer in svetovalec. Stremi k temu, da ne dela samo na enem področju. Je ponosni oče štirih hčera. Natrpan urnik najraje uravnoteži s športom, na opravljeno rekreacijo ga opozarja posebna spletna aplikacija, ki jo je pomagal razviti. Kot najstnik se je želel tudi tekmovalno ukvarjati s plavanjem, a ga je oče – takrat ravnatelj gimnazije, ki jo je obiskoval – prepričal, da je študij na prvem mestu.

Objavljeno v Pogovor

Ime plastična kirurgija ni povezano z uporabo plastičnih materialov, kot bi si morda mislili, pač pa izvira iz grške besede plastikos, ki jo je leta 1798 prvi uporabil Desault in pomeni oblikovati.

Objavljeno v Tema meseca
Sreda, 16.04.2014

Vas muči seneni nahod?

Ob lepem, suhem vremenu zaprite vrata in okna. Stanovanje zračite zgodaj zjutraj, ker je zvečer v zraku več peloda. Sprehod si privoščite med dežjem ali tik po njem. Po sprehodu zamenjajte oblačila in se stuširajte. Vse to so najpomembnejša priporočila za izogibanje pelodov v zraku.

Objavljeno v Zdravniki pišejo
Sreda, 16.04.2014

Rak dojk pri moškem

Rak dojk je bolezen žensk. Stokrat pogostejši je pri ženskah, a v enem odstotku zbolijo tudi moški. V Sloveniji za njim zboli povprečno 10 do 15 moških na leto.

Objavljeno v Zdravniki pišejo
Sreda, 16.04.2014

Rak prostate

Rak prostate je postal v zadnjih letih najpogostejši rak pri moških tudi v Sloveniji. Po številu obolelih na leto je prehitel tako kožnega raka kot raka na črevesju. S starostjo se odstotek obolelih občutno povečuje.

Objavljeno v Zdravniki pišejo
Sreda, 16.04.2014

Zalivka

Pri zobozdravniku se pogosto soočimo z vprašanjem, ali se odločiti za kovinsko ali belo zalivko. Vodilo so nam videz, cena in nasvet zobozdravnika.

Objavljeno v Zdravniki pišejo

Pred vami sem po (pre)dolgem času z enakimi cilji, merili in željami; a vendar v novi podobi in se zato spodobi, da nekatere pretekle misli obnovim.

Objavljeno v Doktor kuha

Ključna beseda