Riževa solata s tuno

jul 11

 

Poleti so solate vsekakor odlična izbira za glavni obrok, saj delujejo osvežilno. Kombinacij je nešteto, omejene so samo z domišljijo in okusom. Za osnovo mešanih solat se odlično obnesejo testenine ali riž. Odlične so tudi kot lahek obrok (na primer za večerjo, v tem primeru seveda potrebujemo nekaj manjšo količino).

 

dr kuha 1 dr04

Za 4 osebe tokrat potrebujemo:

  • 2 večji konzervi tunine (po 160 g) v oljčnem olju
  • 3 dcl riža (najraje basmati, lahko tudi dolgozrnat)
  • 2 rdeči papriki (najraje »špic«)
  • 3 mlade čebule • 150 g koruze (iz konzerve)
  • 10–15 oliv brez koščic
  • 3–4 žlice vinskega kisa
  • 2–3 polne velike žlice majoneze
  • 1 dcl navadnega jogurta
  • 1 žličko kečapa
  • Sol, poper, zelišča (drobnjak, origano in bazilika, lahko mešanico solatnih zelišč)

Priprava jedi

Riž dobro speremo in ga skuhamo v slani vodi do želene trdote (al dente ni za vsak okus). Odcedimo in ohladimo pod tekočo vodo. Iz konzerv odcedimo približno polovico olja, preostanek pa skupaj s tunino stresemo na riž (najbolje je, da jo z vilicami napraskamo iz konzerve, drugače ostanejo preveliki kosi).

Papriko narežemo na približno 1 centimeter velike kose, nasekljamo čebulice (z zelenjem vred) in drobno nasekljamo olive ter dodamo odcejeno in splahnjeno koruzo. Vse skupaj zmešamo z rižem in prelijemo s kisom, solimo (čim manj) in popopramo po okusu.

Za polivko zmešamo majonezo, jogurt, kečap in zelišča. Če želimo močnejše okuse, je zelišč seveda treba precej (sušenih skupaj vsaj za eno žličko). Prelijemo solato, jo dobro premešamo in pustimo, da malo odleži (najbolje vsaj 2 uri v hladilniku).

Dober tek!

 

 

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112