Doktor kuha
Poletje je čas, ko rastejo gobe. Mnogi so zagnani gobarji in pri mnogih so gobe v hladilni skrinji pogosta reč. Pa jih res znamo dobro uporabiti?
Čemažev pesto smo pripravljali že lani, vendar gre za recept, ki je aktualen vsako pomlad. Uporabimo ga lahko kot osnovo za številne zelo hitre in enostavne prigrizke ter tudi glavne jedi.
Velika noč je čas, ko malokdo razmišlja o zdravi hrani; verjetno večini najprej prideta na misel potica in šunka. A čez dober kruh ga ni. Spodnja recepta sta izjemno okusna, vendar pozor: drugi recept naj navdušenci nad zdravo hrano in…
Res je, da v večini najbolj prija sezonska hrana, vendar ta izraz v zimskem času praviloma pomeni nekoliko težjo hrano. Če nič drugega, poleg »čiščenja« po praznikih občasno prija tudi kakšna bolj poletna hrana.
Mnogim po praznikih ostane hrana v hladilniku in shrambi, kar skupaj s slabo vestjo zaradi pretiranega prazničnega uživanja ni najboljša kombinacija za dober obrok. A se vseeno da.
Pred časom objavljeni recept, kako na precej drugačen način uporabiti kuhano govedino, ki ostane po nedeljskem kosilu z govejo juho, je požel precej odobravanja med uporabniki. Zategadelj vam tudi tokrat ponujam jušno govedino, ponovno malo drugače.
Zelo okusna, malo eksotična jed, ki je kot nalašč za Martinovo. Zraven prija kozarec rumenega muškata ali refoška (odvisno od priloge in tega, ali imamo raje rdeče ali belo). (Navdih iz libanonske kuhinje)
Riž je v naših krajih tradicionalno precej zapostavljen, kar je pravzaprav škoda, saj je s prehranskega vidika kot priloga precej primernejši od krompirja in testenin.
Solata je hitro pripravljen, okusen in zdrav obrok
 Jedilnik si lahko popestrimo na različne načine. Eden enostavnejših je, da uporabimo sestavine iz različnih nacionalnih kuhinj in jih na hitro »vržemo skupaj«.
Sezona špargljev se sicer končuje, a naj bo. Najboljši so sicer divji, a so seveda gojeni (zeleni) ravno tako odlični, predvsem pa lažje dostopni.
Zagotovo ni malo gospodinjstev, ki imajo v nedeljo na jedilniku govejo juho. Odlična je, se strinjam. Tudi govedina iz juhe je nadvse okusna, vendar pogosto ostane v hladilniku. Nadvse dobra je v solati, na primer s čebulo in trdo kuhanim…
NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112