Podnevi in ponoči mi voda uhaja

feb 18

Pozdravljeni. Na vas se obračam zaradi težave z uhajanjem vode. Stara sem 58 let in razen zdravil za krvni tlak in maščobe ne jemljem drugih zdravil.

Že tri leta mi voda uhaja, ko kašljam in kiham. Najbolj pa me moti, ker moram ponoči tudi trikrat vstati in iti na stranišče. Tudi čez dan me pogosto žene na vodo. Ker moram noč in dan nositi vložke in sem že obupana, vas prosim za nasvet, kaj naj naredim.

Obupana bralka Ž.

Težave, ki jih opisujete so zaradi mešane urinske inkontinence, ki je posledica spremenjene statike rodil in oživčenja mehurja. Prva stopnja v zdravljenju so psihogene vaje za odlaganje uriniranja in seveda vaje za krepitev mišic medeničnega dna. Nadaljnje svetujemo zdravila, ki stabilizirajo sečni mehur, včasih pa je potrebno tudi operativno zdravljenje.

Najbolj je uveljavljena TVT - operacija, kjer pod sečnico napeljemo trak, ki daje oporo sečnici. Najnovejše pa je lasersko zdravljenje. Laserska metoda je varna in v primerjavi z operativnim zdravljenjem je manj invazivna, ne poškoduje tkiv in organov, je neboleča in zato ne potrebuje anestezije. Sam postopek zdravljenja je podoben ginekološkemu pregledu. Zdravnik v nožnico vstavi tulec z lasersko sondo in osvetljuje steno nožnice. Postopek traja približno pol ure. Ker je metoda nova, dolgoročnih uspehov zdravljenja še ne poznamo. Študije pa kažejo, da 95 odstotkov bolnic navaja bistveno izboljšanje stresne urinske inkontinence, 70 odstotkov žensk pa štiri mesece po posegu ni imelo težav.

Glede na raznolikost in težo vaših težav bi svetoval obisk pri ginekologu. Ta vam bo s pregledom in preiskavami opredelil težave in vam svetoval primerno zdravljenje.

Prebrano 1729 krat
NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112