Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Odprtje Lekarne Savska in novih prostorov Klinike Doktor 24

okt 22

V Savskem naselju, na Savski cesti 3 v Ljubljani, so 29. septembra 2016 svečano odprli novo enoto Lekarne Ljubljana, hkrati je potekalo odprtje novega endoskopskega centra in prenovljenih prostorov Klinike Doktor 24.

otvoritev 30 1
 

Trak je pomagala prerezati 102-letna gospa, ki je v trenutku svečanega dogodka obiskala
Kliniko Doktor 24 (na sliki z leve: župan Zoran Jankovič, 102-letnica, vodja Lekarne Savska Tina
Bajc, dr. Marjan Sedej, dr. Vito Vidmar in direktor LPP Peter Horvat)

V novih in sodobnih prostorih v sklopu Klinike Doktor 24 deluje nova enota Lekarne Ljubljana – Lekarna Savska, kjer so strankam poleg zdravil, medicinskih pripomočkov, prehranskih dopolnil, otroškega programa in dermokozmetičnih pripomočkov na voljo tudi brezplačne strokovne storitve. Naj omenimo pregled uporabe zdravil in svetovanje o zdravem življenjskem slogu, obiskovalec pa si lahko izdela tudi osebno kartico zdravil, na kateri so na enem mestu zbrane vse pomembne informacije o njegovih zdravilih.

Posebej zanimiv za okoliške prebivalce in obiskovalce Klinike Doktor 24 bo prav gotovo avtomat Lekarna24, v katerem so na voljo sezonski izdelki tudi izven delovnega časa lekarne.

Dobrodelna nota in zabava

Na prireditvi je Lekarna Ljubljana podelila Ljubljanskemu potniškemu prometu pet defibrilatorjev, ki bodo na mestnih avtobusih predstavljali pomemben prispevek pri reševanju človeških življenj. Nastop so popestrile pevke pevskega zbora Lekarna Ljubljana in slovenski raper Rok Terkaj – Trkaj.

Županova popotnica

Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković je ob odprtju Lekarne Savska dejal, da prebivalcem Savskega naselja in bližnje okolice veliko pomeni hiter dostop do zdravil in drugih izdelkov za dobro počutje ter do pomoči, ki jo zagotavljajo strokovnjaki. Izrazil je veselje, da je Lekarna Ljubljana odprla novo lekarno, ki jo bodo vsi, brez dvoma, z veseljem obiskovali.

 

Izzivi in negotovi časi

Prisotne je nagovoril tudi direktor Lekarne Ljubljana dr. Marjan Sedej, ki zagotavlja, da se bodo sodelavci Lekarne Ljubljana trudili za kar najbolj strokovno in prijazno storitev. »Lekarno Savska odpiramo v času, ki je za nas in našo dejavnost zelo negotov. Že kmalu se lahko zgodi, da kljub znanju naših strokovnjakov in številnim letom izkušenj strankam ne bomo mogli omogočiti vsega, kar jim nudimo zdaj. Strinjamo se, da je zakon o lekarniški dejavnosti potreben prenove, vendar bi ta morala biti premišljena, pripravljena v skladu s spremembami zakona o zdravstveni dejavnosti ter zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju ter s spremem- Trak je pomagala prerezati 102-letna gospa, ki je v trenutku svečanega dogodka obiskala Kliniko Doktor 24 (na sliki z leve: župan Zoran Jankovič, 102-letnica, vodja Lekarne Savska Tina Bajc, dr. Marjan Sedej, dr. Vito Vidmar in direktor LPP Peter Horvat) bami, ki bi spodbujale k razvoju in nadgradnji lekarniške dejavnosti,« je svoje misli strnil dr. Sedej.

Sinergije lekarniške in zdravstvene dejavnosti

otvoritev 30 2
 
Zdravnika Vito Vidmar in Jože Vidmar v družbi dr. Marjana Sedeja

Direktor Klinike Doktor 24, dr. Vito Vidmar, je osvetlil nekaj dogodkov iz preteklosti, saj je na istem naslovu splošno koncesijsko zdravstveno dejavnost že leta 1992 začel njegov oče, dr. Jože Vidmar, prav tako je bilo na tem naslovu ustanovljeno podjetje Pacient, d. o. o. Skozi vrsto let se je zdravstvena dejavnost širila in trenutno obsega 37 različnih področij specialističnih obravnav in dejavnosti. S prenovitvijo prostorov so pridobili tudi nov gastroenterološki endoskopski center, prostore za estetsko kirurgijo, do konca leta pa bo odprt še nov radiološki center. Lekarniška in zdravstvena dejavnost na enem mestu bosta za uporabnike več kot dobrodošla in pričakovan je izrazito pozitiven sinergijski učinek.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112