Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Spomladansko čiščenje telesa

apr 15

Prišla je pomlad in z njo pri marsikom tudi občutek ali zavedanje, da je čas za spremembo. Da je bilo v preteklem, ne le zimskem času zaradi praznikov in posledično večjega uživanja bolj mastne in kalorično bogate hrane pa tudi sladkarij in alkohola, poleg tega pri marsikom tudi zaradi manj gibanja in zadrževanja na svežem zraku, telesu narejene nekaj škode.

razstrupljanje 1 dr24 24Naše telo ima sicer samo ustrezne varovalne, razstrupljevalne mehanizme, ki jih s pridom uporablja. V vsakdanjem, zmernem življenju procesa zastrupljanja in razstrupljanja telesa potekata sočasno in na neki način usklajeno in če mehanizmi delujejo normalno, ne občutimo posebnih težav. Pri pretiravanju pa se razni toksini, »nečistoče« in druge škodljive stvari v telesu kopičijo hitreje, kot jih je sposobno izločiti.

Kakšni so znaki pretiranega kopičenja nečistoč v telesu?

Sami lahko najpogosteje opazimo naslednje znake: splošno slabo počutje brez prave energije, prebavne težave, lahko tudi izpuščaje, nespečnost, prekomerno znojenje, lahko se pojavi nepravilen srčni ritem, nihanje razpoloženja in podobno. Vse to so sicer lahko tudi znaki drugih, morda hudih bolezni – ne gre vsega pripisovati le prehranskim in lenobnim grehom … Pa vendar – že zdrava pamet nam pove, da pretiravanje s hrano in pitjem alkohola ne more biti dobro. Če se le dotaknemo alkohola in težav, ki jih imamo po pitju – imamo »mačka«, ker se alkohol spreminja v toksin in nas zastruplja, poleg tega pride do dehidracije telesa. In čeprav to stanje tudi kmalu mine, ker v telesu obenem poteka proces razstrupljanja, nikakor ni zdravo. A o tem morda kdaj drugič.

Kako se lotiti čiščenja?

Načinov je veliko, informacije so dostopne praktično vsakomur. Na voljo je veliko pripravkov, ki pomagajo (ali naj bi pomagali), dejstvo pa je, da čudežne tabletke, ki bi sama po sebi v stilu »abrakadabra« očistila telo in povrnila vse organe v stanje pred pretiravanjem, ni.

Eden od načinov je opisan v nadaljevanju, povzela pa sem ga po prispevku, objavljenem na internetu. Poteka v treh fazah.

Čiščenje v treh fazah

Cilj prve faze je pomagati prebavilom, da čim bolj učinkovito vsrkajo hrano. Tu pomagamo želodcu in vranici ter nadziramo krvni sladkor. V tej fazi je priporočljivo uživanje beljakovin (jajca, mastne ribe z omega 3 maščobami, jagnjetina), kalčkov semen in fižola (ker vsebujejo veliko mineralov in encimov), zelenjave, kuhane na sopari, in sadja (krompir v olupkih, paradižnik, janež, bučke, korenje, hruške, jagodičje, ananas, olive) ter različnih začimb (kumina in koper, koriander, ingver, poprova meta, kopriva).

Cilj druge faze je izločiti strupe iz črevesja, obnoviti sluznico črevesja in pospešiti prehod hrane skozi debelo črevo ter čistiti limfni sistem, kri, želodec in črevesje. Priporoča se uživanje žit (riž, proso, pira in amarant), zelenjave (korenje, zeleni ohrovt, čebula, vse zelene solate in rdeči radič, šparglji), probiotičnega jogurta, zelišč in semen (laneno seme, origano in timijan).

Cilj tretje faze je razstrupljanje v jetrih in ledvicah ter končno izločanje vseh strupenih snovi iz telesa. Uživati je priporočljivo sadje (limona z lupino, jabolka, brusnice), olja (olje pšeničnih kalčkov in rastlinska olja z omega 3, omega 6 in omega 9 iz lanenega semena, avokada, sezama, oljk in orehov), glavnato zelenjavo (brokoli, zelje, repa in brstični ohrovt, artičoka, avokado in rdeča pesa), začimbe za jetra (peteršilj, rožmarin in kurkuma, pegasti badelj, regrat).

Seveda pa mora biti razstrupljevalna prehrana prilagojena posamezniku, njegovi teži, poklicu, starosti, stanju telesa in navadam. Prav tako je pomembno poudariti, da je treba uživati dovolj tekočine (najbolje vode ali nesladkanega čaja) ter se čim več gibati in zadrževati na svežem zraku. Ter seveda omejiti stres, kolikor je to mogoče, in dovolj spati.

razstrupljanje 2 dr24 24In kaj bomo dosegli?

Namen čiščenja telesa je razstrupljanje posameznih organov in telesa kot celote. Cilj je povsod isti: pomagati prebavnim (želodec, vranica) in drugim organom (jetra, ledvice, pljuča in koža). Hkrati se s tem okrepijo tudi možgani, srce in ožilje. Po razstrupljanju telesa se počutimo bolje, imamo več energije, hitreje mislimo, več zdržimo in se lažje gibljemo. Obenem bolje spimo, imamo lepšo kožo, živahnejši krvni obtok in več volje. Skratka – kot prenovljeni. Se splača.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112