Naravne kisline za osvežitev in pomladitev kože obraza

nov 09

Kemični piling oziroma kemično luščenje kože je dermatološki postopek s katerim odluščimo zgornji sloj odmrlih kožnih celic. Po posegu se sprožijo tudi procesi celjenja in obnove, ki omogočijo, da koža postane gladka, pomlajena, z zdravim tenom.

kemicni piling 64 1Kemični piling je primeren za oba spola v vseh življenjskih obdobjih. Poleg pomlajevanja je kemični piling zelo uporaben tudi pri zdravljenju zaradi sonca poškodovane kože in aken.

Uporabimo lahko različne naravne, organske kisline. Med sadnimi alfa hidroksi kislinami (AHA) se največ uporablja glikolno kislino. Piruvična kislina je alfa keto kislina, ki nastaja v našem organizmu med presnovo. Salicilna kislina je beta hidroksi kislina s protivnetnim učinkom, zato je odlična za zdravljenje aken. Triklorocetna kislina prodira globlje in z njo lahko dosežemo najbolj opazen pomlajevalni učinek.

Koža se po posegu obnovi z delitvijo celic v spodnjem delu povrhnjice in v dlačnih mešičkih. Na ta način izginejo pigmentne nepravilnosti in hrapavost. Vsi pilingi razen zelo površinskih povzročijo tudi vnetje, ki spodbudi tvorbo novih kolagenskih in elastičnih vlaken v usnjici, torej obnovo in preoblikovanje usnjice, kar zmanjša izraženost gubic.

Postopek izvedemo tako, da na kožo za kratek čas nanesemo kislino, s katero izzovemo nadzorovano poškodbo ter posledično luščenje in regeneracijo.

Glede na globino delovanja ločimo zelo površinske, površinske, srednje globoke in globoke pilinge. Zelo površinski deluje le na zgornji del povrhnjice, površinski na celotno povrhnjico, srednje globoki prodre v zgornji del usnjice, globoki pa v spodnji del usnjice. Globina delovanja in končni učinek sta odvisna od vrste kisline ter od koncentracije, kislosti, načina aplikacije in vrste kože. Kozmetični pilingi, ki jih lahko izvedemo doma ali v kozmetičnem salonu, se po svoji učinkovitosti ne morejo primerjati z medicinskimi. Izvaja se jih z zelo nizkimi koncentracijami kislin, ki le nekoliko odluščijo vrhnji, poroženeli sloj povrhnjice. Ker kože ne poškodujejo, ne sprožijo želenih procesov obnove.

Za izvedbo kemičnega pilinga je najprimernejši jesensko-zimski čas. Postopek, ki ga ambulantno izvede zdravnik, traja približno pol ure. Najprej dobro očisti kožo, kar omogoči enakomerno prodiranje kisline v globino. Pekoč občutek po nanosu kisline lajša s hlajenjem. Delovanje kisline traja le nekaj minut. Nato kislino nevtralizira oziroma s površine kože odstrani njene ostanke in tako ustavi njeno delovanje. Na kožo takoj po pilingu nanese negovalno kremo za regeneracijo in kremo z zaščitnim faktorjem, ki ščiti pred soncem. Pekoč občutek traja še nekaj minut, sledi občutek zategovanja, čez nekaj dni pa luščenje kože. Za optimalen učinek je potrebna serija posegov, običajno 3–4 posegi v 2–4-tedenskih razmakih.

Prve dni po posegu je koža občutljiva in jo je treba skrbno negovati s pripravki za občutljivo kožo oziroma za regeneracijo. Še več tednov se je treba izogibati izpostavljanju soncu in kožo dobro ščititi s kremo z visokim zaščitnim faktorjem. Ko se koža obnovi, je bistveno boljše teksture in lepšega videza.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112