Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Škodljivih učinkov sonca na kožo, kot so sončna opeklina, kožni rak in prehitro staranje kože, se mnogi že bolje zavedajo in poskrbijo za primerno zaščito na prostem. Manj znano je, da lahko sonce povzroči tudi preobčutljivost za nekatera zdravila, fotosenzitivnost. Ob neobičajni občutljivosti kože za sonce moramo pomisliti na skupno delovanje zdravila in ultravijoličnih žarkov.

Človeško telo vsebuje približno 60 do75 odstotkov vode, večina pa je je v mišicah in krvi. Vodo in elektrolite vsakodnevno izgubljamo z znojenjem, dihanjem ter odvajanjem vode in blata. Idealno količino vode v telesu vzdržujemo z vnosom tekočin.

55-letni direktor z nekoliko preveliko telesno težo in nekajletnimi potapljaškimi izkušnjami se s svojim prijateljem na sončen poletni dan potaplja ob razbitini ladje iz druge svetovne vojne, ki leži v globini 52 metrov.

Krčne žile oziroma kronična venska bolezen, se pogosto kažejo s simptomi, kot so utrujene, težke ali boleče noge in otekanje goleni in gležnjev. Naštete težave se preko dneva stopnjujejo in so najbolj izrazite zvečer. Približno polovica ljudi s krčnimi žilami ima stalne težave vse leto, polovica pa občasne, pri vseh pa so najbolj izrazite prav poleti, ko se venska stena zaradi vročine še bolj razširi in je zastoj krvi v venah nog bolj izrazit.

Sindrom razdražljivega črevesja

Napenjanje, spahovanje, bolečine v trebuhu in vetrovi so simptomi, ki jih povzroča plin v prebavilih. Navzočnost plina v prebavilih je povsem normalen pojav. Večina črevesnega plina nastane s požiranjem zraka, le približno desetina ga nastane v črevesju.

Stresna urinska inkontinenca je nehoteno uhajanje urina ob povečanju tlaka v trebušni votlini, ki nastane ob kašljanju, kihanju, teku ali dviganju težjih bremen. Pojavlja se pri približno tretjini žensk ter se s starostjo poslabšuje in tako pomembno vpliva na kakovost življenja.

Tanjši curek, kapljanje, prekinjanje, občutek nepopolnega praznjenja sečnega mehurja, pogosto uriniranje in napenjanje pri uriniranju so simptomi, ki opozarjajo, da je treba obiskati urologa. Govorimo o simptomih spodnjih sečil, ki sodijo med najpogostejše klinične težave starejših moških. Težave so pogostejše in bolj izrazite pri starejših, v zadnjih letih pa se pojavljajo tudi pri mlajših moških.

avg 13

Ko peče voda

Pogosto odvajanje seča v majhnih količinah, siljenje na vodo, bolečine ali pekoči občutki ob uriniranju, smrdeč urin, kri v vodi ali celo ledvene bolečine in povišana telesna temperatura so značilni simptomi in znaki, ki jih povezujemo z okužbo sečil.

Uhajanje urina med spolnim odnosom je dokaj pogosta težava, saj resne študije opisujejo, da urin med spolnimi odnosi občasno uhaja 10 do 24 odstotkom žensk. O tej težavi pa s svojim zdravnikom spregovori le 3 odstotke žensk, zato je zaupanje med pacientko in zdravnikom zelo pomembno.

Poletje nas z dolgimi, toplimi dnevi, obsijanimi s prijetnim soncem kar samo spodbuja k bolj aktivnemu in sproščenemu preživljanju prostega časa.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112