Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Solata je hitro pripravljen, okusen in zdrav obrok

Marko Vozelj, znan glasbenik, pevec, prosti čas pogosto izkoristi za rekreacijo, sprostitev. Sam pravi, da mu je bil šport oziroma ukvarjanje s športom položeno v zibelko, saj se – kot je sam rekel – odkar se zaveda, ukvarja s športom: »Šport je v meni tako kot glasba.«

V zadnjih letih je udeležba na maratonu postala prava uspešnica. Tekači s ponosom delijo fotografije priprav in udeležbe na takem podvigu prek družabnih omrežij.

Pozdravljeni, ustvarjalci revije Doktor, rada preberem vašo revijo in včasih vzamem v roke tudi starejši izvod, saj so tematike, ki jih obravnavate, vedno aktualne. Samo pacienti se menjamo.

Pri zobozdravniku se pogosto soočimo z vprašanjem, ali se odločiti za kovinsko ali belo zalivko. Vodilo so nam videz, cena in nasvet zobozdravnika.

Je mineral, prisoten v vseh telesnih celicah. Največ ga imamo v krvi, natančneje v rdečih krvnih celicah, ter v mišicah, kjer sodeluje pri vezavi, shranjevanju in prenosu kisika. Železo je ključni element presnove in sestavni del številnih encimov in hormonov.

Akne se pojavljajo pri 90 odstotkih najstniške populacije in se v 12 odstotkih primerov nadaljujejo v odraslo dobo z občutnimi psihosocialnimi učinki. Pogosto posledica vnetnega procesa so brazgotine različnih oblik (atrofične, hipertrofične, valovite brazgotine, brazgotine ovalnih oblik, podobne tistim po vodenih kozah, ter vertikalno potekajoče brazgotine, ki segajo v usnjico ali celo podkožje).

Sklepna bolečina je ena najpogostejših težav, s katerimi se pri delu srečujemo zdravniki družinske medicine. Bolezensko otekanje in bolečino v sklepu imenujemo artritis (poškodbene težave so izvzete), vzroki zanj pa so različni.

Potenje je naraven način uravnavanja temperature telesa. Ko termoregulacijski center v možganih zazna, da se telo pregreva, ga s povečanim znojenjem uspešno ohladi. Brez možnosti samoregulacije, bi že ob manjšem povišanju temperature okolja ali povečani telesni dejavnosti hitro doživeli toplotni udar, šok in smrt.

Pityriasis versicolor (tinea versicolor) je pogosto in nenevarno kožno obolenje, ki ga laično nepravilno poimenujemo kožna plesen. Gre za zelo površinsko glivično okužbo kože, ki je ne povzroča plesen, pač pa glivica iz skupine kvasovk Malassesia.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112