Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Riž je v naših krajih tradicionalno precej zapostavljen, kar je pravzaprav škoda, saj je s prehranskega vidika kot priloga precej primernejši od krompirja in testenin.

Vsako leto približno 80 odstotkov tekačev utrpi vsaj eno izmed manjših ali večjih poškodbo. Pojavijo se že med pripravami oziroma treningi, najpogosteje pa doletijo manj izkušene in tiste, ki prehitro stopnjujejo dolžino in intenziteto teka.

Pozdravljeni, doktor Plausteinerjeva, na vas se obračam, ker ste že svetovali sladkornim bolnikom. Imam kratko vprašanje in upam, da bo tudi odgovor lahko kratek. Lansko leto so mi postavili diagnozo diabetes tipa 2. To sem vzela resno, spremenila način življenja v smislu prehrane in gibanja, pa tudi zdravila jemljem.

Klopi živijo v Sloveniji skoraj povsod, pred njimi smo varni le v gorah. Živijo namreč v gozdni podrasti in travi do 600 metrov nadmorske višine, včasih pa tudi višje (vse do 1600 m nadm. v.).

Želimo si biti tako uspešni, da bi pacient lahko sam usmerjal in živel svoje življenje »Duševne motnje so še vedno skrivnostne, o njih se tudi z bližnjimi težko odkrito pogovarjamo. Ne razumemo, zakaj nastanejo, koliko smo sami prispevali k nastanku, ne verjamemo v njihovo izboljšanje in ozdravljenje. Pomenijo nam grožnjo, saj posegajo na področje našega presojanja in kontrole nad dogajanjem ter spreminjajo sposobnosti za spoprijemanje z obremenitvami ali pa čisto običajnim življenjem,« je o tabu temi na začetku pogovora povedala dr. Silva Demšar, dr. med., spec. psihiatrije.

Zadnje čase je stres zelo priljubljena tema v pogovorih o človeškem zdravju. O njem tako rekoč vsi vse vemo, saj smo konec koncev vsi ves čas pod stresom. Ali je res tako?

Ideja o povečanju imunske odpornosti že dolgo buri domišljijo zdravnikov in pacientov. Čeprav je zelo mamljiva, se je žal izkazala tudi za zelo izmuzljivo. Imunski sistem je namreč v telo vgrajen varnostni (obrambni) sistem, ki nas ščiti pred vdorom patogenov.

 Znaki staranja obraza so univerzalni. Nekatere gube v naš obraz zareže čas, saj so gube in brazde po obrazu naravna posledica staranja, ki zajema izgubo prožnosti kože, stanjšanje kože, izgubo kolagena ter usihanje mehkih tkiv obraza.

Danes se ljudje pogosto srečujejo z ustnim zadahom. Ta se pojavlja zjutraj, v službi, lahko tudi zvečer, v družbi prijateljev in znancev ter nas spravlja v zadrego.

Kitajska tradicionalna medicina se precej razlikuje od zahodne medicine. Zahodna medicina temelji na izsledkih raziskav, tradicionalna medicina pa je empirična. Razlikuje se v načinu diagnostike, v načinih terapije, še posebno pa v izrazoslovju (1). Neprevedljivi ostajajo temeljni koncepti tradicionalne kitajske medicine, kot so či, jin in jang ter meridiani, na katerih se nahajajo akupunkturne točke.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112