Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Velika noč je čas, ko malokdo razmišlja o zdravi hrani; verjetno večini najprej prideta na misel potica in šunka. A čez dober kruh ga ni. Spodnja recepta sta izjemno okusna, vendar pozor: drugi recept naj navdušenci nad zdravo hrano in razni dietetiki preskočijo, saj ne ustreza prav nobenemu načelu o zdravi hrani. Je pa zato izjemen! Oba recepta sta natančno odmerjena, ustrezata nastavitvi za manjšo štruco večine aparatov.

Kadar so zime mile, kot je bila letošnja, in pomladi vlažne, se poveča možnosti preživetja klopov in so ti še bolj aktivni. Nevarnost okužbe z boleznimi, ki jih prenašajo klopi, tako traja od februarja pa vse do novembra. Ponekod, denimo na nekaterih prisojnih pobočjih v Sloveniji, pa nismo varni niti pozimi.

Letošnja zima se počasi poslavlja. Vsak dan smo priča daljšanju dnevne svetlobe in že zdaj nam kakšen dan postreže s prav pomladanskimi temperaturami. Ste opazili zvončke, žafrane in druge spomladanske cvetlice?

Osteoporoza je načeloma bolezen starejših ljudi. Dobesedno pomeni porozne kosti – kosti, ki so bile močne, postanejo zaradi osteoporoze krhke in lomljive. Gibi, ki se zdijo sami po sebi umevni, denimo skloniti se in pobrati časopis ali dvigniti težje breme, lahko pri bolnikih z osteoporozo povzročijo zlome.

Veliko ljudi se srečuje z občutkom suhosti očesa ali pretiranim solzenjem, pa temu ne namenijo dovolj pozornosti. Solze so v očesu nepogrešljive, saj vlažijo površino očesa, prehranjujejo oko in ga varujejo pred tujki.

Bližje ko je poletje, večkrat se ustavimo pred ogledalom in strmimo v svojo podobo; opažamo spremembe na telesu in se trdno odločimo, da jih pred poletjem odpravimo.

Pri zobozdravniku se pogosto soočimo z vprašanjem, ali se odločiti za kovinsko ali belo zalivko ali za fiksnoprotetično oskrbo zob. Vodilo so nam videz, cena in sugestija zobozdravnika. Ali vemo, kaj pomeni naša odločitev za dolgoročno zdravje in obstoj naših zob?

Urinska inkontinenca je nehotno uhajanje urina, ki predstavlja zdravstveni, socialni in psihični problem, ki pomembno vpliva na kakovost življenja ženske.

Pozimi se nam pogosteje dogaja, da nas srbi nos, da kihamo, da imamo suh ali celo zamašen nos. Gr e za vnetje nosne sluznice ali rinitis, ta pa lahko, če ga zanemarimo in ne zdravimo, vodi tudi v resnejše bolezni (astma, bronhitis, sinusitis, vnetje srednjega ušesa).

Pozdravljeni! Pred približno desetimi leti sem imel po dolgotrajnem športnem naporu – s kolesom v hrib – prvič velike težave s hemoroidi.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112