Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zdrav način prehranjevanja – poleg tega, da hrano pripravljamo sami, kar je poglavitni razlog za tovrstna pisanja – je vsekakor prilagajanje prehrane sezoni. Poletje je sezona pečenega mesa, zato poglejmo primer zdravega in okusnega poletnega menija.

Poletno sonce, visoke temperature in dopusti nam omogočajo več časa za druženje, zabavo in rekreacijo. Številni se odpravijo na morje, iz garaž privlečejo zaprašena kolesa in motorje, se lotijo planinarjenja ali skušajo nadomestiti celoletno pomanjkanje telesne aktivnosti s preživljanjem časa na igriščih.

Z razvojem tehnologije je danes na tržišču na voljo veliko različnih pripomočkov, aparatov in naprav za zdravljenje in zmanjševanje bolečine. Dostopni so skorajda vsem in vedno pogosteje tudi v uporabi, marsikdo pa pozablja na zdravilno moč dotika, ki ga uporabljajo že več stoletij.

Kopališča kar vabijo k osvežitvi. Morje, reke in jezera so v Sloveniji načeloma čisti, več previdnosti je potrebne pri kopanju v bazenih. Seveda je nujno pomisliti tudi na varnost in zdravje. Kakšnim tveganjem smo izpostavljeni med kopanjem?

avg 16

Zobje

Pred štirimi tedni sem precej nerodno padla in z brado močno udarila ob tla. Pri tem sem z zobmi tako poškodovala ustnico, da je bilo potrebno šivanje. Ker je prišlo do udarca z zobmi, so mi opravili RTG zob – ortopan, ki je pokazal, da so kosti cele. Zakaj pišem?

Suha koža nastane, kadar v njeni zgornji plasti - povrhnjici primanjkuje vode. Se drobno lušči, pri tem pa kožne linije postanejo bolj vidne. Je eden najpogostejših vzrokov srbeža. Ta je lahko zelo izrazit in nadležen in celo moti naš spanec ter dnevne aktivnosti.

Z laserskim pomlajevanjem lahko izboljšamo videz kože ali odpravimo manjše nepravilnosti na dva načina:

  • z ablativnim laserjem odstranimo površinske sloje kože,
  • z neablativnim laserjem stimuliramo nastanek kolagena, ki učvrsti kožo.

Izraz erektilna disfunkcija v širšem pomenu označuje težave z erekcijo, neodvisno od vzroka. Vzroki so različni in je od njih seveda odvisno, ali bomo motnjo lahko uspešno zdravili ali ne. Pomemben je podatek o tem, ali so erekcije v celoti odsotne ali pa so spontane (najpogosteje jutranje) vsaj občasno še vedno prisotne.

Letošnje sicer težko pričakovano poletje prinaša s seboj tudi vročinske valove s temperaturami krepko nad 30 stopinjami Celzija. V takih pogojih je naše telo pod veliko toplotno obremenitvijo, ki jo občuti kot stres, na katerega se mora prilagoditi. Ogroženi so predvsem majhni otroci in starejši, ki v takih razmerah hitro podležejo dehidraciji in vročinski kapi.

Poletni čas je obdobje leta, ko nas večina zaide na počitnice. Želimo si napolniti baterije, ki so se med letom izpraznile. V tem obdobju leta pa nas lahko presenetijo zdravstvene težave s sečili in nam pokvarijo tako želeni dopust.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112