Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Okužba sečil doleti kar 90 odstotkov žensk vsaj enkrat v življenju. V primerjavi z moškimi je to kar 30-krat pogosteje. Razlog leži v kratki in ravni sečnici, ki je pri ženskah blizu anusa. Najpogostejši povzročitelj vnetij sečil je bakterija, ki izvira iz debelega črevesja (Escherichia colli).

Zob je edina trda struktura našega telesa, ki se nahaja v notranjosti telesa (korenina) in je hkrati s krono prisotna tudi izven telesa v ustni votlini. Vse telesne površine, ki so v stiku z zunanjim svetom, pokriva plast bakterij, ki jo imenujemo biofilm. Dlesen je tista, ki preprečuje vdor bakterijam iz ustne votline v globlje strukture.

Vsako leto okoli 80 odstotkov tekačev utrpi vsaj eno manjšo ali večjo poškodbo. Te najpogosteje doletijo manj izkušene in tiste, ki prehitro stopnjujejo dolžino in intenziteto teka. Zbrali smo nasvete za preventivo in kurativo.

Potovalna slabost, znana tudi kot morska bolezen, se lahko pojavi med vožnjo, plovbo na vodi, med letenjem ali na gugalnici. Vzrok zanjo je gibanje in nasprotujoči si signali iz organov, ki koordinirajo ravnotežje.

Imate pogosto drisko in vas napenja? So težave izrazitejše ob prehrani, bogati z mlekom in mlečnimi izdelki? Ste pomislili, da je vzrok težavam morda pomanjkanje encima laktaze?

Krčne žile oziroma kronična venska bolezen je ena pogostejših bolezni, ki prizadenejo človeka. To je cena, ki jo plačujemo za naš pokončni položaj. Venska kri iz nog mora na poti do srca premagati veliko višinsko razliko in se pri tem upirati gravitaciji. Sčasoma venska stena in zaklopke v veni popustijo, vene se vidno razširijo – nastanejo krčne žile.

Zaprtje (obstipacija) pomeni odvajanje majhnih količin blata, ki ga običajno spremljajo napenjanje, krči včasih pa tudi zasušitev blata (zapeka). Zaprtje je razmeroma pogosta motnja odvajanja blata zlasti pri starejših, le redko pa povzroči tudi resnejše težave in zaplete.

Pozdravljeni!

Imam težave z črevesjem. Po številnih obrokih, zlasti po obilnejših kosilih, moram takoj na stranišče.

Laktozna intoleranca

Imate pogosto drisko in vas napenja? So težave izrazitejše ob prehrani, bogati z mlekom in mlečnimi izdelki? Ste pomislili, da je vzrok težavam morda pomanjkanje encima laktaze?

Arterijska hipertenzija

Visok krvni tlak ali arterijska hipertenzija je pomemben dejavnik tveganja za razvoj srčno- -žilnih bolezni, kot so možganska kap, srčno popuščanje, miokardni infarkt, nenadna srčna smrt, demenca in ledvične bolezni. Višji ko je krvni tlak, večje je tveganje. Z vsakim zvečanjem sistoličnega krvnega tlaka za 20 mm Hg ali diastoličnega krvnega tlaka za 10 mm Hg se tveganje podvoji.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112