Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Pri potovanju z malimi otroki obstajata dve vrsti družin. Prvi so tisti, ki nimajo nobenih težav, drugi pa taki, ki raje ne gredo nikamor, saj se jim daljša pot kaj hitro sprevrže v pravo nočno moro. Kako si olajšati življenje in v zameno za vložen trud prispeti na cilj zadovoljni? Sledi nekaj nasvetov, ki preverjeno delujejo.

Počitniška lekarna

Prihaja čas dopustov, morja, sonca in brezskrbnega poležavanja na plaži. Pred tem pa stres pakiranja in ugotavljanje, »kaj bomo pa letos pozabili«. V nujen del prtljage sodijo tudi zdravila za zdravljenje kroničnih bolezni, za samozdravljenje in ostali medicinski pripomočki.

Potovalna driska

Najpogostejša bolezen, ki ji podleže 20–50 odstotkov vseh popotnikov, je potovalna driska. Uživanje s fekalijami okužene hrane ali vode in nezmožnost vzdrževanja higienskega minimuma sta glavna razloga za težave.

Zdravi na poti

Odhajate na zaslužen dopust? Pripravili smo vam nekaj nasvetov, da boste imeli čim manj težav in vam bodo letošnje počitnice ostale v najlepšem spominu.

Pozdravljeni!

Redno prebiram vašo rubriko, saj sem v njej že večkrat po naključju izvedel marsikaj koristnega. Tokrat pa sam potrebujem nasvet. Kot precej »potepuška« družina z dvema otrokoma se pogosto podamo na počitnice in ko sta bila otroka še manjša, smo imeli na potovanjih pogosto težave predvsem z njuno prebavo.

Asistent Aleš Grošelj, specialist otorinolaringologije

Po končani medicinski fakulteti je asistent Aleš Grošelj spoznal moč pregovora o zarečenem kruhu, ki se ga največ poje. Danes uspešen specialist ORL, usmerjen v kirurgijo rakavih bolezni glave in vratu, je v Ljubljani zaposlen na Kliniki za otorinolaringologijo in cervikofacialno medicino, na kratko na ORL kliniki. Četudi o stroki, ki jo danes opravlja, kot mlad zdravnik sprva ni razmišljal, pravi, da nikoli ni obžaloval, ker se je zanjo vendarle odločil.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112