Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Tradicionalna kuhinja običajno ni zelo zdrava (ker ni povsem po sodobnih prehranskih načelih), ampak za praznike je treba storiti tudi kakšen prehranski prekršek, drugače niso prazniki.

Pri otrocih in mladostnikih je kronična venska bolezen redka, ima jo približno 20 odstotkov ljudi, starih 35 let, in kar polovica ljudi, starih več kot šestdeset let. Venska kri se iz nog navzgor proti srcu vrača pasivno, predvsem s pomočjo krčenja mišic meč, ki žile od zunaj stisnejo in potisnejo kri navzgor.

Jeseni nas gozdovi obdarijo s svojimi plodovi. Nabiranje kostanja ali gob pa nosi s seboj skrite nevarnosti, ki se jim lahko ognete, če ste nanje pripravljeni.

Seboroična keratoza (lat. Keratosis seborrhoica) ali starostna bradavica, kot jo pogovorno imenujemo, je najpogostejša med številnimi kožnimi tvorbami, ki s procesom staranja nastajajo na koži. Gre za benigni, to je nenevarni kožni tumor, ki zraste iz zgornje plasti kože.

Koliko zobozdravnikov ima vaša družina? Ali ne bi bilo družinskim članom lažje obiskovati samo enega zobozdravnika? Ste svojega zobozdravnika že vprašali, če morda ve oziroma vam lahko svetuje, kam vašega otroka peljati na pregled? Ste od svojega zobozdravnika že slišali odgovor, da žal dela samo odraslim? Ali vam ne bi bilo lažje zaupati otroka osebi, ki ji tudi vi zaupate oskrbo svojih zob in ohranjanje zdravja ustne votline?

Z jesenjo prihaja čas prehladnih obolenj, ki jih povzroča več sto vrst virusov.

Rak prostate je postal v zadnjih letih najpogostejši rak pri moških tudi v Sloveniji. Po letnem številu obolelih je prehitel tako kožnega raka kot raka na črevesju. S starostjo se delež obolelih še občutno poveča.

Ko je visok krvni sladkor prisoten dlje časa, povzroči okvaro notranje stene drobnih in velikih žil. Ta okvara je še hitrejša in hujša, če sladkorno bolezen spremljajo povišane vrednosti maščobe (holesterol) in krvni tlak. Okvara večjih žil se kaže kot pospešena ateroskleroza, zožene žile pa zmanjšajo pretok krvi v možgane, srčno mišico, ledvica in noge.

Kadar na stopalih zaznamo slabe tipne pulze ali jih ne tipamo, opravimo meritev gleženjskega indeksa, ki pokaže, ali je prisotna motnja prekrvitve stopal na nivoju večjih žil.

Poznamo več tipov sladkorne bolezni. Skupna lastnost vsem je, da se nivo krvnega sladkorja dvigne nad normalo, razlogi za to pa so različni.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112