Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Obisk in nasvet: Oče bo sam doma

jul 08

Spoštovani,

Na vas se obračamo z ne povsem zdravstveno težavo. Lahko pa postane. Smo mlada družina, ki ji veselje do dopusta, počitnic nekoliko kvari skrb za očeta, ki sam ostaja doma. Saj nima večjih zdravstvenih težav, se je pa pred dobrim mesecem zgodilo, da je padel, pravzaprav spotaknil med vrati.

Malo se je prestrašil, hujšega pa ni bilo. Verjetno je bil razlog padca tudi v tem, da je ravno prebolel pljučnico, in je še malo šibek. K sreči živimo nadstropje višje in se dnevno obiskujemo, vendar nas zdaj tri tedne ne bo. Pa tudi ko smo, mu pri zdravstvenih težavah ne znamo vedno pomagati. V vaši reviji včasih preberem kaj o obiskih dan in noč oziroma dežurnih zdravnikih. Mogoče veste, kako do njih in ali je to sploh primerna rešitev za očeta. Kaj predlagate? Upam, da mi boste uspeli odgovoriti že julija, do našega odhoda na počitnice.

Hvala za pomoč.

Mojca, Domžale

Spoštovana gospa Mojca,

Tudi sama sem mnenja, da je preventiva boljša kot kurativa – če lahko nekaj predvidimo, se je na to dobro po najboljših močeh pripraviti, ne pa sredi novonastale situacije na vrat na nos iskati rešitev. Glede na opis vaših zadržkov glede odhoda na počitnice in puščanja očeta samega si upam reči, da boste na počitnice lahko odšli mirni. Kot ste že sami prebrali, obstaja storitev zdravniškega obiska na domu, ki deluje 24 ur na dan vsak dan. Prav tako je zdravnik Prve zdravstvene asistence vedno na voljo za posvet po telefonu, če se pojavi kakršnakoli zdravstvena težava.

Hišni obiski se izvajajo na področju Ljubljane z okolico, tako da (če pravilno sklepam in ste doma v Domžalah) bo zdravnik, če bo treba, prišel pregledat vašega očeta. Poudariti moram, da gre za nenujne zdravniške obiske, če pa gre za stanje, ki potencialno lahko ogroža življenje, se je seveda treba obrniti na nujno medicinsko pomoč oziroma na številko 112. Obstaja pa tudi storitev SOS gumb, ki zajema več možnosti, pri vseh pa gre v osnovi za to, da se bolnik lahko enostavno s pritiskom na gumb poveže s klicnim centrom, kjer mu usposobljeni operaterji nudijo potrebno pomoč; če bi gospod na primer padel, pa se ne bi mogel pobrati, bi aktivirali reševalno službo. Predlagam, da se za več informacij in konkretne korake obrnete kar na Prvo zdravstveno asistenco.

Kot sem že na začetku napisala – mislim, da boste skrbi pustili doma.

Vse dobro vam želim!

Prebrano 2673 krat
NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112