Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ena ordinacija za vse družinske člane

nov 10

Koliko zobozdravnikov ima vaša družina? Ali ne bi bilo družinskim članom lažje obiskovati samo enega zobozdravnika? Ste svojega zobozdravnika že vprašali, če morda ve oziroma vam lahko svetuje, kam vašega otroka peljati na pregled? Ste od svojega zobozdravnika že slišali odgovor, da žal dela samo odraslim? Ali vam ne bi bilo lažje zaupati otroka osebi, ki ji tudi vi zaupate oskrbo svojih zob in ohranjanje zdravja ustne votline?

Če ste na zgornja vprašanja vsaj enkrat odgovorili z da, vas lahko pomirimo. Rešitev je preprosta, saj v zobozdravstveni ordinaciji klinike Pacient sprejemamo paciente vseh starosti, od prvega izraslega mlečnega zoba, ko sta ključni dobra higiena in preventiva, do zadnjega stalnega zoba, ko je treba s protetičnimi nadomestki zagotoviti ustrezno funkcijo in estetiko.

Učenje ščetkanja s pomočjo učenja staršev

zobozdravnik 1 dr07Preventive in vzdrževanje dobre ustne higiene sta zelo pomembna. Prvi korak do zdravih zob otrok je zato pravočasen prvi obisk zobozdravnika, in sicer ob izraščanju prvega mlečnega zoba (od šestega meseca do prvega leta starosti), drugi pa poduk staršev o pravilni ustni higieni (ščetkanje, nitkanje, uporaba medzobnih ščetk, ustne vode itn.). Starši so namreč tisti, ki sprva čistijo otrokove zobe, zato je pomembno, da jih čistijo pravilno in uporabljajo starosti primerno količino in koncentracijo zobne paste s fluoridi (o otrokovi starosti primerni količini in koncentraciji se pogovorite z zobozdravnikom).

Z odraščanjem naj tudi otroci prevzemajo večjo vlogo pri čiščenju svojih zob. Vloga staršev pa se tu ne konča, saj morajo biti svojim otrokom dober zgled in si redno čistiti zobe. Le če si bodo pravilno, natančno in dosledno dvakrat dnevno čistili svoje zobe, lahko upamo, da bodo tudi njihovi otroci prevzeli to navado. Učenje pravilnega ščetkanja pri družinskem zobozdravniku je lahko zelo zabavno, obenem pa tudi produktivno, saj se lahko sočasno učijo starši in otroci. Tako lahko tudi doma drug ob drugem preizkušajo novo pridobljeno znanje in drug drugega opozarjajo na morebitne napake.

Premagovanje strahu s pomočjo staršev

zobozdravnik 2 dr07Pomembno je imeti zobozdravnika, s katerim smo zadovoljni in ki ga lahko z veseljem priporočimo tudi svojim prijateljem in znancem. Takega, ki bi mu v oskrbo zaupali tudi svoje otroke in o katerem vemo, da svoje delo opravlja nežno, s pravim občutkom, predvsem pa strokovno in kakovostno. Pomembno je tudi, da se otrok seznani z zobozdravniško ekipo (zobozdravnik, sestra, administratorka) in ordinacijo že pred prvo luknjico, bolečino ali oteklino, skratka takrat, ko zobozdravniku še ni treba izvajati posegov, ki bi otroku že ob prvem obisku vzbudili občutek nelagodja in strahu.

Poleg prve slabe in običajno boleče izkušnje lahko k dodatnemu strahu pred zobozdravnikom veliko prispevajo tudi starši, ki ga nemalokrat opisujejo kot osebo, ki povzroča bolečino in nelagodje. Prednost družinskega zobozdravnika je, da spozna strah staršev in jim svetuje, kako se z njim spopasti in ga premagati, hkrati pa jih opozori tudi na škodo, ki bi jo naredili s prenašanjem svojih slabih izkušenj in spominov na svoje otroke. Ob sočasnem obisku staršev in otrok lahko zobozdravnik otroku na primer prikaže postopek izdelave plombe pri očetu in tako lažje opravi enako storitev tudi pri njem. Ko otroci opazujejo svoje starše, kako na zobozdravniškem stolu brez strahu odprejo usta zobozdravniku, ki mu zaupajo, je tudi njim z zobozdravnikom lažje vzpostaviti dober in zaupljiv odnos.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112